Union-CEO Bormans: 'Kans is klein dat Tau bij ons blijft'

GC, MV
© BRUZZ
06/05/2019

Union-speler Percy Tau is maandagavond tot beste van speler van 1B gekroond op het Pro League Gala. Union Saint-Gilloise hoopt zijn Zuid-Afrikaans goudhaantje ook volgend seizoen in het Dudenpark te houden, maar die kans is klein. "Tau zal terugkeren naar Brighton & Hove Albion dat hem aan ons uitleent", bevestigde CEO Philippe Bormans voor het Pro League Gala in radioshow Sporting Flagey. "De kans is klein dat hij weer aan Union zal uitgeleend worden."

De 'Speler van het Jaar van de Proximus League' werd uitgeleend door het Engelse Brighton & Hove Albion, de club van Union-eigenaar Tony Bloom. Percy Tau heeft een werkvergunning nodig om in Engeland te voetballen, die aanvraagprocedure loopt nog steeds. Aan bepaalde voorwaarden voor die werkvergunning voldoet hij voorlopig niet.

Of Tau volgend seizoen nog bij Union speelt is toch hoogst onzeker. "Daar kan ik nu nog niets over zeggen, dat zal de komende weken beslist worden", zei hij met de trofee in de handen.

Tau zal vermoedelijk uitgeleend worden aan een club die in ander Europees land op het hoogste niveau speelt. Dat bevestigde ook CEO van Union Philippe Bormans maandagavond in de radioshow van Sporting Flagey.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Sint-Gillis , Vorst , Sport , Sporting Flagey , Voetbal , Union Saint-Gilloise , Philippe Bormans , Percy Tau

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni