| Roman Ferber in actie tegen Cercle Brugge.

Union flikt straffe terugkeer tegen Cercle Brugge

MV
© BRUZZ
05/05/2019

Union stond met 2-0 achter, maar begon rond de tachtigste minuut aan een merkwaardige terugkeer - een 'remontada', zoals ze het in Spanje noemen. Stamenkovic, Niakaté en Tau in het absolute slot van de wedstrijd zorgden ervoor dat de drie punten alsnog meegingen naar Brussel. Union blijft tweede in het klassement van groep B in Play-off 2 met 16 op 21.

Een matige eerste helft en een bloedstollende tweede helft. Dat was Cercle - Union in een notendop. Union kwam kort na rust 2-0 achter, maar dan nam Percy Tau zijn ploeg bij de hand. De aansluitingstreffer kwam via hoekschop en het hoofd van verdediger Stamenkovic.

Feest voor Unionisten

In minuut 84 miste Niakaté de kans op de gelijkmaker, maar dat was uitstel van executie. Tau schilderde de bal op het hoofd van de goalgetter: 2-2. En net dan begon de extra tijd: een hoekschop van Cercle leverde niets op, Union kon counteren.

Deze keer vond Niakaté de spurtende Tau. De Zuid-Afrikaan kapte de aanstormende verdediger uit en besloot in doel. Delirium bij de meegereisde Union-fans. Ondanks het gebrek aan sportieve inzet is Play-off 2 toch een feest voor de Unionisten.

Kers op de taart?

En maandag kan er nog een kers op de taart bij, want dan kunnen spelers Tau en Selemani Speler van het Jaar worden in de Proximus League.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Union Saint-Gilloise , Voetbal , Cercle Brugge , play-off 2

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni