Twee Union-spelers genomineerd voor prijs beste speler 1B

© Photonews
| Van links naar rechts: kapitein Perdichizzi en genomineerden Tau en Selemani.

Faïz Selemani en Percy Tau kunnen het straffe seizoen van Union persoonlijk verzilveren. Ze zijn samen met Nikola Storm van KV Mechelen genomineerd voor Speler van het Jaar in de Proximus League (1B). Het zijn de spelers uit Eerste klasse B die zelf hun stem konden uitbrengen.

Unionisten Tau en Selemani maakten indruk dit seizoen in 1B. Dat vonden ook hun collega's van andere teams in die competitie, want zij stemden voor de aanvallers van Union en KV Mechelen-speler Nikola Storm.

Faiz_selemani_union_saint_gilloise
© Photonews
| Faiz Selemani van Union Saint-Gilloise.

Malinwa werd kampioen in 1B en was in de halve finale van de beker net te sterk voor de ploeg uit Sint-Gillis. Maar Union heeft nu wel een dubbele kans op een persoonlijke prijs voor twee van zijn beste spelers.

Gesel Selemani

Faïz Selemani toonde zich een heel seizoen lang een gesel voor menig flankverdediger in de Proximus League. In Play-off 2 trok hij zijn goede vorm gezwind voort, en begint hij ook te scoren. Na zes speeldagen zit hij al aan zeven stuks in de nacompetitie.

Ongrijpbare Tau

Minder goed bij schot, maar bij vlagen indrukwekkend ongrijpbaar was Percy Tau. Eigenlijk is iedereen het erover eens dat bijna 25-jarige Tau de meest getalenteerde speler in 1B is.

Tau werd eind vorig seizoen weggekocht bij de Mamelodi Sundowns in zijn thuisland Zuid-Afrika. Union-eigenaar Tony Bloom telde iets meer dan 3 miljoen euro neer om Tau te zien spelen bij Brighton & Hove Albion, waar Bloom dus ook voorzitter is.

PERCY_TAU_UNION_SAINT_GILLOISE
© Photonews
| Zuid-Afrikaan Percy Tau in de wedstrijd tegen Zulte Waregem

Omdat de werkvergunningsaanvraag van Tau nog in behandeling is, stalde Bloom zijn nieuwe poulain bij Union. Met als gevolg dat de kleine spits indruk kon maken op vriend en vijand in de Proximus League. Wat hem een nominatie opleverde voor de Speler van het Jaar in de Proximus League.

Het Pro League Gala, waar Tau en Selemani dus zullen meedingen naar de prijs, vindt plaats volgende week maandag 6 mei.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?