| Faiz Selemani reageert ontgoocheld tijdens de match tegen Waasland-Beveren.

Union loopt tegen eerste nederlaag aan in Play-off 2

Maarten Verdoodt
© BRUZZ
27/04/2019

Op bezoek bij Waasland-Beveren verloor Union met 3-2. Het is de eerste nederlaag in Play-off 2. En Union verliest dit seizoen na acht confrontaties, beker inbegrepen, ook voor het eerst tegen een ploeg uit 1A. Zowel Niakaté als Selemani maakten wel elk hun zevende goal in de play-offs.

Twintig euro. Dat was de inkomprijs voor het bezoekersvak in het Freethielstadion. De harde kern van Union wilde dat, net als in Kortrijk, ook deze keer niet betalen voor een match zonder inzet en bleef gezamenlijk thuis. Of ze keken gezellig samen op café in Vorst, ook niet slecht.

Begrafenisstemming

Een man die gelukkig wel op de bus naar Beveren zat was Youssouf Niakaté. Hij maakte al zes goals al in Play-off 2. Met een plaatsbal dwong hij doelman Debaty meteen tot een redding.

Voor het overige had de aanvangsfase in het desolate stadion veel weg van een oefenmatch. Waasland-Beveren weet zelfs nog niet of het volgend seizoen in 1A blijft door het omkoopschandaal, en de aanwezige fans waren daarom toch wat in begrafenisstemming.

UNION_SAINT_GILLOISE

| Union-spelers vieren de 1-1 van Niakaté.

In minuut 22 keek iedereen wel eens op. Tau kreeg een uitgelezen kans om te scoren, maar de Zuid-Afrikaan wilde spitsbroeder Niakaté liever een doelpunt laten maken en dat mislukte.

Dubbele reflex

De thuisploeg stak dan ook eens de neus aan het venster. Ampomah trapte tegen de hand van Hamzaoui in de zestien meter, de VAR vond het een strafschop en Vanzo trapte de 1-0 droog in de benedenhoek.

De debatten werden eindelijk echt geopend. De Beverse verdediging ging aan het klungelen, Niakaté schoot uit de startblokken richting doelman en het stond meteen 1-1. Aan de overkant werd het dan weer bijna 2-1, Forte deed alles goed maar trof de paal.

Het Union-recept werd nog eens uit de kast gehaald: ‘bij voldoende ruimte, gebruik positiespel met een snuifje snelle passing’. Selemani rondde perfect af op aangeven van Tabekou: 1-2.

Union domineerde rustig de partij na de rust, maar het had wel een dubbele reflex van Kristiansen nodig om een achterstand te vermijden. De Noorse doelman toonde waarom hij nu de voorkeur krijgt op Saussez.

Union-recept

De saves van Kristiansen kregen nog wat extra belang omdat vijf minuten later de bal aan de overkant wel tegen de netten ging. Het Union-recept werd nog eens uit de kast gehaald: ‘bij voldoende ruimte, gebruik positiespel met een snuifje snelle passing’. Selemani rondde perfect af op aangeven van Tabekou: 1-2.

Beveren knokte zich nadien terug in de match. Boljevic trapte een voorzet met precisie tot bij Forte, die knalde in één tijd de gelijkmaker binnen.

Het spel van de bezoekers verwaterde, en in het slot van de match kon Beveren daar van profiteren. Forte was weer alert op een voorzet vanop de flank en tikte de bal subliem binnen. Union kon niet meer reageren en liep zo tegen zijn eerste nederlaag van Play-off 2 aan.

We Are The Champions

Bij Waasland-Beveren lieten ze na afloop nogal cynisch We Are The Champions door de boxen van het stadion knallen. De realiteit is anders, ook voor Union dat Kortrijk over zich ziet springen naar de leiding in groep B.

Volgende week trekt Union naar Cercle Brugge, de volgende thuiswedstrijd is tegen Moeskroen op 11 mei.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Vorst , Sport , Sporting Flagey , Voetbal , Union Saint-Gilloise , Waasland-Beveren , play-off 2

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni