| Hanne Claes en Paulien Couckuyt in de wolken met topprestaties op 400 meter horden

Claes en Couckuyt leveren topprestaties op 400 meter horden

MA
© Belga
01/09/2019

Hanne Claes en Paulien Couckuyt plaatsten zich zondag op het BK atletiek in Brussel op de 400 meter horden voor respectievelijk de Olympische Spelen (Claes) en het WK in Doha (Couckuyt). Na afloop konden ze hun geluk niet op.

"Op training liep het heel goed, dus ik wist wel dat er iets mooi inzat", zei Claes na haar olympische kwalificatie in Brussel. Voor het WK was ze al geplaatst. "Ik maakte een paar foutjes en geraakte moeilijk voorbij Paulien, dus tijdens de wedstrijd had ik mij nooit aan deze tijd verwacht. Dat ik mij nu al plaats voor de Spelen is een hele opluchting. Ik moet mij volgend jaar niet meer gaan bezighouden met puntjes tellen voor die ingewikkelde olympische ranking."

Ook op de Memorial Van Damme volgende week vrijdag loopt Claes de 400 meter horden, net als Europees beloftekampioene Paulien Couckuyt, die zich zondag van het WK in Doha verzekerde. "Dat ik nu nog eens een halve seconde van mijn persoonlijk record doe is bijna niet te geloven", sprak Couckuyt na afloop. "Twee van mijn horden nam ik echt niet goed, dus het verrast me dat de tijd zo goed is. Dat betekent alleen maar dat er nóg meer ruimte voor progressie is. Op het WK in Doha wil ik vooral presteren op de 4x400 meter met de Belgian Cheetahs. Mijn individuele deelname beschouw ik meer als een kans om ervaring op te doen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, Hanne Claes, Paulien Couckuyt, BK atletiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni