| Dankzij de landstitel mogen de paars-witte vrouwen volgend jaar aantreden in de Champions League.

Coucke verlengt contracten vrouwenploeg en haalt versterking

© Belga
11/06/2018

Tien speelsters hebben een contract ondertekend bij Anderlecht. Dat meldt paars-wit op zijn website. Het gaat om negen contractverlengingen en een transfer.

Met de verdedigsters Laura De Neve en Laura Deloose, middenveldster Tine De Caigny en de aanvalsters Elke Van Gorp, Sarah Wijnants en Ella Van Kerkhoven tekenden zes Red Flames bij. De Neve won begin nog juni de Sparkle, de prijs voor de beste voetbalster in de Belgische competitie.

Ella Van Kerkhoven werd vorig seizoen dan weer topschutster. Ook keepster Inès Fernandez, verdedigster Sheryl Merchiers en middenveldster Charlotte Tison verlengden hun contract. Verdedigster Britt Vanhamel komt dan weer over van OH Leuven.

Eerste keer landskampioen

De Anderlechtse vrouwenploeg pakte dit seizoen voor het eerst in twintig jaar de Belgische landstitel. Nadien was er heel wat ophef ontstaan omdat het voortbestaan van de vrouwenploeg onzeker was.

Anderlecht-voorzitter Marc Coucke noemde de geruchten 'fake news' en vond nadien met Hello bank een nieuwe sponsor voor de vrouwenploeg. Dankzij de landstitel mogen de paars-witte vrouwen volgend jaar aantreden in de Champions League.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, RSC Anderlecht , vrouwenploeg

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni