CrossCup Brussel: Bouchikhi en Vandenbussche veroveren Belgische titels

© Crosscup via Facebook

Soufiane Bouchikhi heeft zondag in het Park van Laken verrassend de slotmanche van de CrossCup, die ook telde als Belgisch kampioenschap, op zijn naam gezet. Bij de vrouwen was de zege en de Belgische titel in het veldlopen voor de verbazingwekkend sterke Hanna Vandenbussche.

Bouchikhi zag zijn veldloopseizoen in rook opgaan door een blessure, en vierde onder het Brusselse lentezonnetje zijn rentree in België. Aan de voet van het Atomium deelde Bouchikhi de lakens uit. Eerst ging hij er vandoor met Lander Tijtgat, maar uittredend Belgisch kampioen Isaac Kimeli kwam nog aansluiten.

Net voor het ingaan van de derde ronde sloeg Bouchikhi een beslissende kloof. Hij soleerde zo naar zijn eerste Belgische titel in het veld. Robin Hendrix en Dame Tasama stonden mee op het podium. Kimeli kende een offday, maar schrijft wel het CrossCup-klassement op zijn naam.

De vrouwen

Ook Hanna Vandenbussche voelde zich op de snelle omloop in haar sas, al waren de ogen vooral gericht op topfavoriete en CrossCup-leidster Nina Lauwaert. De outsider uit Roeselare dunde de groep der favorieten stelselmatig uit en raakte halverwege helemaal weg. Aan de meet hield ze tien meter over op Sofie Van Accom en Hanne Verbruggen en dat bleek voldoende voor de overwinning.

Van Accom snoept dankzij haar tweede plaats de eindzege van de CrossCup nog af van Lauwaert.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?