Cynthia Bolingo wint in Nederland in op één na beste carrièretijd

Cynthia Bolingo kwam dinsdag 1 juni juichend over de streep in Montreuil. Cynthia Bolingo kwam dinsdag 1 juni juichend over de streep in Montreuil.
© Belga Images
| Cynthia Bolingo
© Belga Images
| Cynthia Bolingo

Cynthia Bolingo heeft zondag de 400 meter gewonnen op de FBK Games in het Nederlandse Hengelo. De kersverse Belgische recordhoudster liep met 51.16 de tweede tijd uit haar carrière.

Dinsdag in het Franse Montreuil bracht Bolingo het Belgisch record op 50.75 en plaatste ze zich voor Tokio. In een winderig Hengelo bevestigde de Ukkelse atlete in een internationaal topveld haar grote vorm nog eens. Begin deze week stond haar persoonlijk record nog op 51.69.

"Ik was naar hier gekomen om te bevestigen, en dat is absoluut gelukt", vertelde Bolingo na afloop. "Het was de vraag hoe ik fysiek en mentaal zou herstellen van mijn topprestatie van dinsdag, maar dat viel dus goed mee. Ik liep hier tegen hele sterke meisjes, dus het doet deugd om te kunnen winnen. Ik heb nooit eerder zo'n grote wedstrijd op mijn naam geschreven. Nu ga ik minstens tien dagen doortrainen en even geen wedstrijden lopen om nog wat sterker te worden."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?