| Dante Vanzeir, derde van links, hier in actie tegen Lierse.

Dante Vanzeir en Laura De Neve vallen in de prijzen op de Pro League Awards

© Belga - BRUZZ
25/05/2021

Dante Vanzeir (23), aanvaller bij Union, en Laura De Neve (26), voetbalster bij RSC Anderlecht, zijn maandagavond verkozen tot respectievelijk Profvoetballer van het Jaar in 1B en Profvoetbalster van het Jaar in de Super League.

In de zomer van 2020 plukte Union Vanzeir (23) weg bij Racing Genk. En dat bleek een gouden zet te zijn. In de Proximus League trof de aanvaller afgelopen seizoen 19 keer raak in 24 wedstrijden. Hij hielp Union met zijn goals zo mee aan de titel in 1B. Vanzeir heeft bij Union nog een contract tot midden 2023.

De Neve voor Deloose

De vierde landstitel op rij voor RSC Anderlecht bij de vrouwen, heeft ook zijn vruchten afgeworpen op de Pro League Awards. Kapitein Laura De Neve (26) werd er verkozen tot de eerste Profvoetbalster van het Jaar, net voor ploeggenote Laura Deloose en Marie Minnaert van Club YLA.

"Ik ben blij met deze individuele prijs, maar neem hem mee voor het hele team," reageerde de Red Flame. "Ik denk dat ze voor mij gekozen hebben omdat ik de kapitein van het team ben, maar hij is voor iedereen van Anderlecht."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni