Dante Vanzeir, speler van Union Saint-Gilloise, tijdens zijn debuut als Rode Duivel tegen Wales op 16 november 2021
© PhotoNews | Dante Vanzeir, speler van Union Saint-Gilloise, tijdens zijn debuut als Rode Duivel tegen Wales op 16 november 2021.

Dante Vanzeir zal debuut 'voor altijd onthouden'

© Belga
17/11/2021

Dante Vanzeir werd dinsdag de eerste Union-speler die voor de Rode Duivels in actie kwam sinds Jan Verheyen in 1976. "Het was een magisch moment," zei de aanvaller na het 1-1 gelijkspel in Wales.

"Het is een speciaal moment om je debuut te maken voor de nationale ploeg. Ik zal het altijd onthouden. In dit stadion, met deze sfeer... Het was geweldig," vertelde Vanzeir. "De coach zei niet veel tegen me, alleen 'Je weet wat je moet doen en geniet ervan'. Het gebeurde heel snel, ik had niet eens tijd om na te denken. Het was prachtig."

"De wedstrijd was moeilijk", analyseerde Vanzeir voorts. "In de eerste helft zaten we beter in de wedstrijd. In de tweede helft was het moeilijker. We hadden nog steeds kansen."

Vanzeir, die kon profiteren van de blessures van Romelu Lukaku en Michy Batshuayi, zal zich zijn week bij de Duivels nog lang herinneren. "Ik heb veel geleerd. De intensiteit was ongelooflijk. Ik ontdekte dat in de eerste trainingssessie. Ik moest eraan wennen."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie