De openluchtzwemmer (5): Bois des Rêves

JCO
© brusselnieuws.be
31/07/2014

Dit weekend zou het opnieuw mooi weer worden. In heel Brussel is er nergens een openluchtzwembad te vinden, maar wij gidsen u graag langs de alternatieven in de wijde omgeving van de hoofdstad. Deze week: Bois des Rêves in Ottignies.

Net als Huizingen is Bois des Rêves een provinciaal domein, maar dan van de provincie Waals-Brabant. Het ligt mooi verstopt in Ottignies, vlak langs de spoorlijn van Brussel naar Namen.

Vanuit het Centraal Station rijden er vier treinen per uur naar Ottignies. Wel oppassen dat u niet op de L-trein stapt, want dan bent u veel langer onderweg dan de 36 minuten die de IC-trein erover doet. Handig om weten is ook dat alle treinen naar Ottignies ook stoppen in Brussel-Schuman en Brussel-Luxemburg.

Eenmaal in Ottignies stapt u over op de L-trein naar Tamines, die eenmaal per uur rijdt. Bij de eerste halte stapt u meteen weer af in het station van Ceroux-Mousty en van daar kunt u de pijltjes volgen naar het domein, dat op 10 à 15 minuten stappen ligt. Doe geen moeite om een bus te zoeken, vreemd genoeg rijdt de TEC niet naar Bois des Rêves.

Geen veiligheidsmaatregelen zoals in Huizingen in Ottignies. Het enige wat tussen u en het zwembad staat is een licht verveelde jobstudente die u 2,7 euro afhandig maakt. Kinderen onder de twaalf jaar betalen 2,1 euro.

Bois des Rêves heeft twee zwembaden, die hoofdzakelijk op kinderen gericht zijn. Het ‘diepe’ bad gaat tot 1,4 meter. In het peuterbad staat het water nauwelijks tot aan uw knieën. Het water in het zwembad is (ijs)koud, maar dat zal uw nageslacht waarschijnlijk worst wezen.

Rond beide zwembaden is een ruime ligweide, die allebei bezaaid zijn met parasols. De regel lijkt te zijn dat de weide aan het diepere bad is voorbehouden voor tieners, terwijl de ouders met jonge kinderen aan het peuterbad zonnen.

Enkele zaken waar u ook voor moet opletten: het aantal opberghokjes is beperkt, en er zijn geen binnendouches. Er is wel een buitendouche. Daarnaast zijn er de gebruikelijke regels: geen huisdieren, geen voetballen en geen wijde zwemshorts.

Wat betreft eten en drinken: aan het zwembad is een kleine bar met terras waar u een drankje of een ijsje kunt kopen. Als u het zwembad verlaat is er even verderop de grote cafetaria, waar u terecht kan voor een warme maaltijd en een uitgebreidere drankenkaart.

Wie zijn zwempartij graag combineert met iets anders, vindt op het domein ook een grote speeltuin, een visvijver, wandelpaden en een fitnessparcours. U kunt zelfs een barbecue organiseren op het terrein, reserveren op voorhand is dan wel verplicht.

Terugkeren doet u langs dezelfde weg als gekomen bent. Er rijdt wel slechts een trein per uur (om 37 minuten na het uur), en in het weekend is er dat slechts een om de twee uur.

Het Provinciaal domein van Bois des Rêves, Allée du Bois des Rêves 1 1340 Ottignies, Tel. 010/41 60 72

Openingsuren: Elke dag van 10 tot 18 uur.

Prijzen: 2,7 € voor +12-jarigen, 2,1 euro voor -12-jarigen. Speciale tarieven voor groepen

Eten en drinken: Kleine drankenstand in het zwembad, grotere cafetaria op het domein.

Reistijd met openbaar vervoer: 47 minuten sporen vanuit Brussel-Centraal, met overstap in Ottignies. Daarna moet u nog 10 à 15 minuten te voet afleggen.

Website: http://www.boisdesreves.be/

Geïnspireerd door onze reeks trok tvbrussel naar Antwerpen om er - ietwat jaloers - de zwemmogelijkheden te testen

De openluchtzwemmer

Het kwik stijgt naar de dertig graden, en in Brussel is nergens een openluchtzwembad te bekennen. Wij gingen voor u op zoek naar plekken waar u toch een frisse duik kan nemen, en dat binnen het uur reizen vanuit de stad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, De openluchtzwemmer

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni