Gezien: wildzwemmers aan de Zuidertoren

© Lize Spit
| Waterpret aan de Zuidertoren.

Als het warm is, zoekt de stadsbewoner verkoeling. In de waterpartij rond de Zuidertoren bijvoorbeeld, waar baden nochtans verboden is.

De temperaturen blijven deze week erg hoog. Niets is dan verfrissender dan een duik in openlucht. Dat was duidelijk ook de mening van de gezinnen op de foto, die verkoeling zochten in het waterbekken aan de voet van de Zuidertoren, ’s lands hoogste kantoorgebouw achter het Zuidstation. Ze doen dat met een monumentale sculptuur van Jean-Pierre Ghysels op de achtergrond.

Baden is op die plek verboden. “Het water maakt deel uit van het koelsysteem en is behandeld met een product,” legt een woordvoerder van de pensioendienst uit, die in de toren is gevestigd. “Maar het komt wel eens voor dat mensen er baden in het weekend, ja.”

De baders in kwestie hebben niet meteen een alternatief. Op de 160 vierkante kilometer die het Brussels gewest groot is, bevindt zich niet één zwemvijver of openluchtzwembad. Het enige gedeeltelijke openluchtzwembad dat er wel was – Océade – werd nog maar net afgebroken door het vorige stadsbestuur.

Op volgende plekken in de omgeving van Brussel kan je wél zwemmen in openlucht. Uitgebreide besprekingen vind je in ons dossier Openluchtzwemmer.

De openluchtzwemmer

Het kwik stijgt naar de dertig graden, en in Brussel is nergens een openluchtzwembad te bekennen. Wij gingen voor u op zoek naar plekken waar u toch een frisse duik kan nemen, en dat binnen het uur reizen vanuit de stad.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?