Stad lanceert haalbaarheidsstudie voor openluchtzwembad

© Sporting A
| Het water van het zwembad in Boekenberg wordt gefilterd met planten.

Het Brusselse stadsbestuur lanceert dit jaar nog een haalbaarheidsstudie die meer duidelijkheid moet opleveren over het aangekondigde natuurlijke openluchtzwembad.

De nieuwe meerderheid in Brussel-Stad wil ook een natuurlijk openluchtzwembad bouwen. Dat bleek al uit het meerderheidsakkoord dat eind vorig jaar werd voorgesteld. Als mogelijke locatie werd de omgeving van het Amerikaans theater genoemd.

Als eerste stap naar het zwembad lanceert schepen van Sport Benoît Hellings (Ecolo) dit jaar een haalbaarheidsstudie. Dat blijkt uit een recente vraag van Mathias Vanden Borre (N-VA) op de gemeenteraad.

De studie moet zowel het type zwembad als de locatie onderzoeken. Het is dus nog niet zeker dat het zwembad in de buurt van het Amerikaans theater komt. De studie wordt uitgevoerd in nauw overleg met het kabinet van Zoubida Jellab (ook Ecolo), die bevoegd is voor Groene Ruimten.

Een ‘natuurlijk zwembad’ houdt in dat er met natuurlijk gezuiverd regenwater wordt gewerkt, een beetje zoals dat vandaag het geval is in de zwembad van Boekenberg in Antwerpen. Het gaat niet om een zwemvijver, maar om een constructie. Verdere details over het toekomstige zwembad ontbreken voorlopig.

Ook het Gewest experimenteert ondertussen met openluchtzwemmen. Deze zomer worden drie sites getest, telkens twee halve dagen van een weekend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?