© Belga | Een juichende Jonas Bager (archiefbeeld)

Disciplinair Comité roept Union-verdediger Jonas Bager op na rode kaart in Seraing

17/01/2022

Jonas Bager van leider Union zal rechtstreeks voor het Disciplinair Comité van de Belgische voetbalbond (KBVB) verschijnen zonder dat het parket een sanctie voorstelt. Dat heeft de voetbalbond maandag bekendgemaakt.

Bager werd zaterdag tijdens het duel in Seraing al vroeg in de wedstrijd (13de minuut) van het veld gestuurd voor een overtreding op Mikautadze, die op het doel afliep. Het was geen drieste overtreding, maar met zijn fout ontnam Bager de tegenstander wel een scoringskans, wat hem een rode kaart opleverde.

De Deense verdediger had een voorwaardelijke schorsing van één wedstrijd gekregen voor een soortgelijke overtreding tegen KRC Genk op 12 september. Deze voorwaardelijke schorsing gaat nu in met deze nieuwe uitsluiting en de Union-speler zal deze wedstrijd schorsing dus moeten uitzitten, naast de mogelijke sanctie voor de rode kaart in Seraing.

De wedstrijd van Union in Seraing werd bij de rust gestaakt wegens mist. De tweede helft wordt dinsdag gespeeld, met de stand 0-2 in het voordeel van de Unionisten, die dus wel met tien verder moeten.