© RSC Anderlecht via Twitter

Dit zijn de nieuwe thuisshirts van RSC Anderlecht

KVDP
© BRUZZ
16/07/2018

Het nieuwe thuisshirt van RSC Anderlecht wordt dinsdag pas officieel voorgesteld bij het nemen van de nieuwe ploegfoto, maar prijkt nu al op de webshop van de voetbalclub. Het traditionele paars wordt vergezeld van een driehoekmotief.

Het uitshirt van RSC Anderlecht, in de opvallende koraalkleur, werd al in mei bekendgemaakt. Het nieuwe, paarskleurige truitje waarin Anderlecht de thuismatchen zal spelen, zal dinsdag voor het eerst gedragen worden door de spelers tijdens het nemen van de nieuwe ploegfoto. Om de voetbalfans warm te maken, postte RSCA enkele dagen geleden nog een “mysterieuze” tweet waarin het slechts het logo van het nieuwe shirt onthult.

Maar op de officiële voorstelling van het truitje moeten de fans niet wachten. Vanochtend stond het nieuwe voetbalshirt al te kijk op de officiële webshop van Anderlecht. Tijdens het komende voetbalseizoen zullen de spelers in het Constant Vanden Stockstadion in een paars truitje met een driehoekmotief spelen. Die driehoekjes hebben ook een betekenis. "Ze staan symbool voor de driehoekjes in een verzorgd aanvalsspel", klinkt het.

De eerste keer dat we de truitjes op de grasmat te zien zullen krijgen, is op de nationale feestdag. Paars-Wit speelt dan een oefenwedstrijd, in de nieuwe outfit, tegen het Franse Stade Rennais.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, RSCA, Anderlecht, Voetbal

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni