| Anastasia Kravtsova (30) en Dries De Schepper (32)

Dubbel goud voor Brussels koppel op BK Fitness en Bodybuilding

AD
© BRUZZ
30/10/2022

Anastasia Kravtsova (30) en Dries De Schepper (32) zijn getrouwd, wonen in Brussel en werden respectievelijk verkozen tot Belgisch Kampioen Bikini Fitness en Men's Physique op het BK Fitness en Bodybuilding.

Zo'n 150 spierbundels verzamelden vorig weekend in Deinze voor het Belgisch Kampioenschap Fitness en Bodybuilding.

Verschillende categorieën

“Er zijn verschillende categorieën zoals Bodybuilding, Men’s Physique en Bikini Fitness”, vertelt Dries De Schepper, die zelf de eerste plaats behaalde binnen de categorie ‘Men’s Physique’. “Daarbij gaat het eerder om de proporties van je lichaam en minder om de massa spieren”, legt hij uit. "Het is ook belangrijk dat je heel 'droog staat', ofwel heel weinig vet hebt."

Tijdens het kampioenschap krijgen de deelnemers 30 seconden om een aantal verplichte poses aan te nemen. "Daarna vergelijkt de jury de verschillende kandidaten en uiteindelijk wordt er een top 4 verkozen", vertelt hij.

Intensieve voorbereiding

De Schepper maakte kennis met de sport via zijn vrouw. “Zij had al eerder aan wedstrijden deelgenomen, en meestal ging ik gewoon mee om te kijken. Maar ik wilde mezelf ook eens uitdagen en zien hoe ver ik daarin kon gaan. Daarom ben ik op intake-gesprek gegaan bij mijn coach - Martijn Schaubroeck - en zo ben ik er zelf ook in gerold.”

Samen met zijn coach heeft De Schepper meer dan een jaar lang intensief getraind ter voorbereiding van het BK. “De coach laat je niet meedoen als hij geen kans ziet, maar eigenlijk was het gewoon de bedoeling om eens mee te doen. Ik had dus zeker niet verwacht om een eerste plaats te behalen.”

Prep periode

De weken in de aanloop naar zo’n kampioenschap, zijn niet bepaald mals voor de deelnemers. “In de prep periode - zo’n zestien tot twintig weken voor aanvang van de wedstrijd - ben je constant aan het trainen en volg je een streng dieet”, vertelt De Schepper. "Die voorbereiding is niet evident, want eigenlijk heb je constant honger en er kruipt veel tijd in. Het heeft dus een grote impact op je sociaal leven".

Na afloop van de wedstrijd wist het koppel dan ook meteen waar naartoe: “We zijn rechtstreeks naar de Domino’s Pizza gereden”.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni