AS Schaarbeek wint als eerste Brusselse zaalvoetbalclub Belgische titel

Younes Haidar
25/05/2019

De zaalvoetballers van AS Schaarbeek hebben vrijdagavond in Kinetix voor het eerst in de clubgeschiedenis de Belgische titeltrofee in de lucht mogen steken. Schaarbeek won voor de eigen fans met 4-1 van ARB Hamme, nadat het eerder al met 0-3 was gaan winnen bij de Oost-Vlamingen. Schaarbeek is zo de eerste Brusselse club die kampioen speelt in de BZVB-liga.

In een overvolle Kinetix-zaal was het tot in de tweede helft wachten op een doelpunt. Drie minuten na de pauze mocht de zaal een eerste keer juichen dankzij El Hafid. Een twintigtal minuten later maakte El Hammouchi gelijk, waardoor de bezoekers even opnieuw hoop kregen. Heel even maar, want een minuut later bracht Shkodra de thuisploeg opnieuw op voorsprong.

Hamme zette daarop steeds meer druk, maar een sterk georganiseerde Schaarbeekse defensie behield de controle over de wedstrijd. Terwijl het feest eigenlijk al was losgebarsten duwde Qoriche op twee minuten voor tijd nog de 3-1 tegen de netten en kon ook Shkodra nog zijn tweede van de avond achter zijn naam schrijven. Meteen na het laatste fluitsignaal bestormden de fans, waaronder ook heel wat politici, het veld. De spelers werden letterlijk op handen gedragen voor hun glansprestatie.

Schaarbeek kan dit seizoen nog een nieuwe trofee aan zijn palmares toevoegen. Het speelt de Belgische Supercup tegen de winnaar van de bekerfinale, die op 1 juni beslecht wordt tussen IP Hannut en GS Hoboken.