20km 32 BRUZZ ACTUA 1658

| Archiefbeelden van de 20 km door Brussel van vorig jaar.

Eerste inschrijvingen 20 km door Brussel: meer goede doelen en meer wandelaars verwacht

JDK
07/04/2022

Een kleine week geleden opende de inschrijvingsperiode voor de 42ste editie van de 20 km door Brussel. In die korte periode noteerden de organisatoren al meer dan 8.000 inschrijvingen. Het maximumaantal deelnemers ligt op 40.000, een uitverkochte editie lijkt dus veraf.

Medeorganisatrice Carine Verstraeten nuanceert: “Het is een redelijk aantal inschrijvingen aangezien het momenteel vakantie is en het huidige weer de mensen niet echt warm maakt om aan sport te doen.” We mogen volgens Verstraeten ook niet vergeten dat heel wat mensen nog steeds angstig zijn voor het coronavirus. Dat tonen de cijfers van vorig jaar ook aan. Zo waren er ‘maar’ 21.000 inschrijvingen, waarvan nog eens 4.000 deelnemers last minute niet kwamen opdagen.

Verstraeten roept de Brusselaars op om hun deelname op 29 mei niet te lang uit te stellen. Inschrijven kan slechts tot 10 mei en er is ook een andere reden. “Momenteel zijn wij volop aan het organiseren en voorbereiden. Hoe sneller we een zicht hebben op het aantal leden, hoe makkelijker de organisatie loopt”, vertelt ze met een knipoog.

Goede doelen

Een opvallende evolutie is dat steeds meer deelnemers vasthangen aan een goed doel. Dat heeft deels te maken met het verlengen van de wedstrijdduur, waardoor ook wandelaars kunnen meedoen. Vorig jaar waren dat er al 2.307, meer dan 10 percent dus. "Dat aantal zal dit jaar zeker hoger liggen”, voorspelt Verstraeten.

Deelnemers die lopen voor een goed doel, doen dat meestal in groep. Eén van die groepen, en meestal de grootste, is Running for Europe, de loopgroep van de Europese instellingen. Het hoeft geen verrassing te zijn, maar deze editie lopen zij voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Het ingezamelde geld zal gebruikt worden om voedsel, medicijnen, slaapzakken en andere noodzakelijke middelen te voorzien voor de getroffenen van het conflict.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, 20 km door Brussel, inschrijvingen, Running for Europe

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni