© Facebook - BXL Pump Park | Pump Park in Laken

Eerste Pump Park van Brussel (her)opent in Lakense Tivoliwijk

ADD
© BRUZZ
11/04/2021

Amateurs van fiets - en skatesporten kunnen zich voortaan helemaal uitleven in de eerste Pump Park van Brussel. In Laken heeft de eerste mix van BMX-baan en een skatepark de deuren heropend.

In de Tivoliwijk is zaterdag het eerste Pump Park van Brussel opengegaan. Dat is een aaneengesloten circuit met bulten en bochten, die elkaar ritmisch opvolgen, een soort mix van een BMX-baan en een skatepark. Het is bijzonder geschikt voor crossfietsen (BMX), mountainbikes, stuntstepjes, inline skates, longboards en skateboards.

Het park, dat voluit BXL Pump Park heet en in augustus vorig jaar al werd ingehuldigd, is een initiatief van vzw Ride Your Future, en het werd ondersteund door de Stad Brussel en de eigenaar van het terrein, Citydev. Het circuit werd de afgelopen maanden geasfalteerd, zodat regenweer de toegankelijkheid niet zou beïnvloeden.

Velosolutions, een gespecialiseerd bedrijf uit Zwitserland, heeft het park ontworpen en kwam prompt met een Europese primeur: een zogenaamde wallride, een houten constructie die het mogelijk maakt om drie meter hoog te springen.

De site is dagelijks open van 10 tot 18.30 uur. Door de coronacrisis is de toegang wel beperkt en is reserveren verplicht. Dat kan via de Facebookpagina van BXL Pump Park.

Ook Schaarbeek krijgt binnenkort een eigen pumptrack.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie