Ernst blessure Kompany onduidelijk

© Photonews
| Vincent Kompany viel in de 75ste minuut van de wedstrijd tegen Genk geblesseerd uit.

De blessure die Vincent Kompany vrijdagavond in de wedstrijd tegen Genk opliep lijkt op het eerste oog een spierblessure. Over de ernst kon vrijdagavond na de wedstrijd nog niemand iets zeggen.

Licht hinkend liep Vincent Kompany de media voorbij vrijdagavond na de wedstrijd tegen Genk (0-1). Die stonden allemaal te wachten op een eerste diagnose van het kwetsuur dat hem in de 75ste minuut het veld deed verlaten. "We kunnen er niets over zeggen, het is afwachten op een oordeel van de dokter", gaf T1 Simon Davies mee op de persconferentie. "Bij dit type blessure kan dat tot 48 uur duren."

Ook de andere Anderlecht-spelers konden niet veel zeggen over de ernst van de blessure van hun trainer, aanvoerder en ploeggenoot. "Maar jullie kennen Vincent ook," gaf Samir Nasri mee, "hij stapt alleen van het veld als er iets aan de hand is."

Key moments

Ook wanneer het over de verloren wedstrijd zelf ging, had iedereen grotendeels hetzelfde te zeggen. "Het is jammer dat we het op een moment waarop we niet scherp zijn weggeven", aldus Michel Vlap. "We verliezen vaak op key moments. Verder vond ik dat we vandaag met fases domineerden tegen de kampioen van vorig jaar." Vlap benoemde het verschil tussen de Nederlandse competitie, waar hij vandaan komt, en de Belgische: "Hier zie je dat, wanneer je een tegengoal krijgt, ze het gemakkelijk dichtgooien achterin. In Nederland kun je dan nog wel terugkomen, dat is hier moeilijker."

Ondanks de 2 op 15 was er geen enkele speler die zijn speler/trainer of de manier van spelen afviel. "We moeten vertrouwen blijven houden", zei Yari Verschaeren. "We moeten zo blijven doorgaan."

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters. En elke maandagavond is er de radioshow op BRUZZ radio.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?