Ex-international Karel Geraerts wordt assistent bij Union

© Photonews
| Geraerts als speler van Charleroi. De Limburger speelde ook nog bij Club Brugge, Standard en OHL.

De Limburger Karel Geraerts zal hoofdcoach Thomas Christiansen ondersteunen als T2 bij Union Saint-Gilloise. Dat maakte de club vandaag bekend op de persconferentie, waar ook de hoofdtrainer werd voorgesteld. Geraerts speelde bij onder meer bij Club Brugge en Standard en na zijn carrière in 2017 was hij even sportief adviseur bij KV Oostende.

Veel personeelswissels in het Dudenpark tegenwoordig. Na het plotse vertrek van Luka Elsner werd vrij snel een nieuw coach aangesteld in de persoon van Thomas Christiansen. Nadien volgde ook assistent-trainer Abderrahamne Ramdane Elsner naar Amiens. Ramdane wordt nu vervangen door ex-Rode Duivel Karel Geraerts.

Geraerts kent de Belgische competitie als geen ander, na passages bij Standard, Club Brugge en Charleroi. Geraerts was even sportief adviseur bij KV Oostende na zijn actieve carrière, maar wil nu weer tussen de spelers staan.

Naast Geraerts maakt ook Christian Beguer de sportieve staf compleet. Beguer is een doorwinterd voetbaldier. Hij voetbalde zelf niet op het hoogste niveau, maar ontwikkelde zich als trainer in de Spaanse lagere klassen. Zijn laatste opdracht was wel in Armenië, daar coachte hij Banants Jerevan.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?