Fallonstadion krijgt nieuwe velden en herinrichting

© Gemeente SLW
| Het Fallonstadion in vogelperspectief.

De gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe maakt van de zomer gebruik om het mythische Fallonstadion te renoveren. Daarvoor is 1,3 miljoen euro uitgetrokken. Er komen vier nieuwe synthetische velden, twee voor hockey en twee voor voetbal. De volledige site wordt bovendien logischer ingericht.

Voetbal, hockey, atletiek, tennis, padel, lacrosse, basebal, frisbee, rugby, petanque, minigolf en ook indoorsporten: zowat alles kan je er beoefenen. De sportsite aan het Fallonstadion behoort tot de grootste van het Gewest. Met de renovatie beoogt de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe enerzijds een betere organisatie en anderzijds ook een verhoogde sportkwaliteit. Daar staat een prijskaartje van 1,3 miljoen euro tegenover, waarvan 780.000 euro met gewestelijke subsidies wordt betaald.

Op dit moment zijn de velden 1,2 en 5 op de Fallonsite voorbehouden voor voetbal. Op terreinen 3 en 4 wordt hockey gespeeld. Die velden zullen logischer worden herschikt, zodat de disciplines worden gegroepeerd. Op terrein 3 komt een nieuw, synthetisch voetbalveld. En na de zomer zal op veld 5 dus hockeytraining plaatsvinden, eveneens op kunstgras. In totaal liggen er één natuurlijk voetbalveld (het hoofdstadion), twee synthetische voetbalvelden en twee synthetische kunstgrasvelden.

Minder letsels, hogere snelheid

Al die velden zullen onder handen genomen worden. Het voetbalkunstgras zal aangelegd worden met natuurlijk kurk, dat minder letsels veroorzaakt en minder gezondheidsrisico’s inhoudt dan de traditionele rubberkogels. Voor het hockey kiest de gemeente voor nieuwe coating die minder waterdoorlatend is. Dat komt de snelheid van het hockey ten goede, waardoor techniek ook een pak belangrijker wordt. Om het veld te besproeien, zal gebruik gemaakt worden van regenwater dat opgevangen wordt in een captatietank.

De synthetische terreinen die er nu al waren, zullen voor 95 procent worden gerecycleerd. De bovenlaag van de vier velden die aangepakt worden, is in de maand juni al weggehaald. De werken zouden na de zomer afgerond moeten zijn. Het Fallonstadion is onder meer de thuishaven van voetbalclub White Star Fémina, dat volgend seizoen voor het eerst aantreedt in de hoogste klasse van het vrouwenvoetbal.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?