Terrein voor street workout en crosstraining in de maak in Sint-Lambrechts-Woluwe

© Gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe

In het kader van de renovatie van het Fallonstadion in Sint-Lambrechts-Woluwe zijn nu ook de werken gestart aan een gloednieuw terrein voor street workout en crosstraining. Het wordt een sportzone met vrije toegang voor iedereen.

Het nieuwe terrein met een oppervlakte van ongeveer 290 vierkante meter (17 meter op 17 meter) zal vlakbij het reeds bestaande, maar kleinere, street workout-terrein op de sportsite van het Fallonstadion worden aangelegd, laat de gemeente weten in een persbericht.

Het sportterrein zal voor iedereen toegankelijk zijn, ook voor mensen met een mobiliteitsbeperking, klinkt het. De apparaten zullen een breed scala aan oefeningen mogelijk maken. Er zal geoefend kunnen worden op kracht, behendigheid, motoriek, sprongen, enzoverder.

Zowel voor burgemeester van Sint-Lambrechts-Woluwe Olivier Maingain (Défi) als voor schepen van Sport Eric Bott (Défi) was dit project naar eigen zeggen een prioriteit op het vlak van sportbeleid. Aan het terrein hangt een prijskaartje van zo’n 50.000 euro, waarvan 28.000 euro door het Gewest wordt gefinancierd.

In de zomer maakte de gemeente bekend het Fallonstadion te renoveren. Er komen vier nieuwe synthetische velden, twee voor hockey en twee voor voetbal.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?