Felice Mazzu gaat als coach mee met Union naar eerste klasse

© PhotoNews
| Felice Mazzu bij de titelviering van Union in 1B.

Felice Mazzu blijft ook coach van Union in eerste klasse. Dat heeft hij zelf aangekondigd op de verschillende sociale mediakanalen van de club. De 55-jarige Italo-Belg was eerder al actief in 1A als coach van Racing Genk en Sporting Charleroi, waar hij ook bij de jeugd speelde.

Felice Mazzu lag als architect mee aan de basis van het succes van Union in 1B. Met 70 op 84 denderden de Unionisten door de competitie, met aan het einde de welverdiende titel en de promotie naar eerste klasse.

En ook volgend seizoen zal Mazzu op de bank zitten bij Union. Hij tekende zopas een contract van 'onbepaalde duur'. Dat heeft hij zelf bekendgemaakt via de sociale mediakanalen van de club.

Ervaring als trainer in 1A

Mazzu begon zijn trainersloopbaan onderaan de ladder, maar klom stapsgewijs op. Na passages bij Marchiennoise, RCS Brainois, Leopold Ukkel en Tubeke belandde hij in 2010 bij White Star Woluwe. Met de Brusselse club promoveerde hij van derde naar tweede klasse.

Daar plukte Charleroi hem in de zomer van 2013 weg. Met de Zebra's haalde hij meermaals play-off 1 en bereikte hij Europees voetbal. In 2019 koos hij voor een avontuur bij toenmalig landskampioen KRC Genk, maar in Limburg bleven de resultaten uit en volgde een ontslag.

Zes maanden nadien ging hij aan de slag bij Union. In 2017 kreeg Mazzu de Trofee Raymond Goethals. Datzelfde jaar veroverde hij op het gala van de Gouden Schoen ook de prijs van Beste Coach.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?