Trainer Felice Mazzù tekent bij Union

Maarten Verdoodt
© BRUZZ
24/05/2020

De ex-trainer van Racing Genk verbindt zijn lot aan de promotie van Union Saint-Gilloise naar het hoogste niveau. Mazzù tekent een contract voor één seizoen in het Dudenpark. Bij promotie wordt het contract automatisch verlengd met een jaar.

“Het is tijd om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen”, dat waren de woorden van Felice Mazzù eind april in Sport/Voetbal Magazine. Niet veel later leek hij voorbestemd om opvolger te worden van Michel Preud’homme en zo de positie van hoofdcoach in te nemen bij Standard Luik.

Aan de deur gezet

Maar ook Union Saint-Gilloise spitste de oren en polste bij Mazzù of hij het zag zitten om aan de slag te gaan in 1B. En daar trok de 'Carolo' zijn neus blijkbaar niet voor op.

Union maakte de baan bijna letterlijk vrij en stuurde hoofdcoach Thomas Christiansen de laan uit. De Deens-Spaanse trainer kon de verwachtingen niet inlossen en strandde met Union op een teleurstellende vierde plaats in het algemeen klassement.

Mazzù overkwam in november vorig jaar hetzelfde bij Racing Genk. Toen werd de 54-jarige trainer in Limburg aan de deur gezet wegens mindere resultaten (Genk stond negende na vijftien speeldagen). Nu gaat hij dus de uitdaging aan om Union na 47 jaar weer naar eerste klasse te loodsen.

Kampioen met White Star

Geboren en getogen in Charleroi als zoon van een Italiaanse mijnwerker, voetbalde Mazzù bij de jeugd van Sporting Charleroi. Zijn spelerscarrière speelde zich af in de lagere regionen, als coach stootte hij wel door naar het hoogste niveau.

Via onder meer Léopold Ukkel en vooral een sterke passage bij White Star Woluwe maakte Mazzù naam als trainer. De ‘Carolo’ werd met White Star in 2011 kampioen in derde klasse.

Toen ene John Bico en zijn hele huishouding de club overnam in 2013, trok Mazzù weg uit Brussel en terug naar zijn geboortestad. Hij kende van 2013 tot 2019 zes succesvolle jaren met Sporting Charleroi en speelde er een aantal keer play-off I.

Mazzu-time

In Charleroi werd ‘Mazzù-time’ (scoren en winnen in de absolute slotminuten van de wedstrijd) een begrip. De Britse investeerders Alex Muzio en Tony Bloom geven hem nu een kans om ‘Mazzu-time’ nieuw leven in te blazen in het Dudenpark.

Al verlangt de directie, sinds de overname drie jaar geleden, toch vooral een titel en promotie. Elsner en Christiansen zijn de twee trainers die daar niet in slaagden. Derde keer, goede keer dan maar?

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst , Sport , Saint-Gillis Union , Felice Mazzu

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni