Mazzu genoemd als opvolger van Christiansen bij Union

© Photonews
Updated: 23-05-2020 - 09:09

Union Saint-Gilloise heeft de samenwerking met zijn coach Thomas Christiansen beëindigd. Dat deelde de club uit 1B vrijdag op zijn website mee. Volgens verschillende media zou Felice Mazzu, de ex-trainer van Racing Genk en Charleroi, de volgende hoofdcoach zijn in het Dudenpark.

Christiansen, die de Deense en de Spaanse nationaliteit heeft, was sinds 1 juli 2019 in dienst bij de Brusselse club. Hij tekende destijds een contract voor twee jaar, met een optie op een bijkomend seizoen. De voormalige Spaanse international leidde Union naar een vierde plaats in de eerste periode en een derde in de tweede, in de algemene eindstand werd Union vierde.

Christiansen startte zijn trainerscarrière in Cyprus bij AEK Larnaca (2014-2016) en APOEL Nicosia (2016-2017), waarmee hij kampioen werd. Nadien was hij acht maanden aan de slag bij de Engelse tweedeklasser Leeds United (2017-2018).

Volgens Het Nieuwsblad en La Dernière Heure zou voormalig RC Genk coach Felice Mazzu in onderhandelingen zijn met Union voor de vrijgekomen positie. Mazzu zou na zijn ontslag bij Genk zin hebben om terug te keren naar Brussel, waar hij in zijn jonge jaren carrière maakte bij White Star Woluwe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?