© Wikimedia Commons | Femke Bol (links) en Ben Broeders (rechts) nemen deel aan Memorial Van Damme op 8 september.

Femke Bol en Ben Broeders nemen deel aan Memorial Van Damme

NL
© BRUZZ
09/08/2023

Sprintster Femke Bol en polsstokspringer Ben Broeders voegen hun namen toe aan het lijstje deelnemers van de Memorial Van Damme op vrijdag 8 september. Voor de 47ste editie is ook een Tina Turner Tribute en lasershow voorzien als feestelijke afsluiter.

De 23-jarige Nederlandse Bol is de tweede snelste vrouw aller tijden op de 400 meter horden. Haar chrono van 51.45 is de derde snelste tijd ooit gelopen. Enkel regerend wereld- en olympisch kampioene Sydney McLaughlin-Levrone liep sneller met 50.68. Zij nemen het tegen elkaar op tijdens de 47ste editie van de atletiekwedstrijd Allianz Memorial Van Damme.

Ook Bols vriend, Ben Broeders, is van de partij. De 28-jarige Leuvenaar is met 5m85 Belgisch recordhouder in het polsstokspringen. Een vierde plaats in Oslo was zijn beste notering dit seizoen. Topfavoriet in Brussel is de Zweedse wereldrecordhouder en publiekslieveling Mondo Duplantis (6m22), die net als Sydney McLaughlin-Levrone zijn komst naar de Memorial al maandenlang bevestigd heeft.

Dat geldt ook voor de Oekraïense hoogspringster Yaroslava Mahuchikh, die vorig jaar in Brussel een fantastische 2m05 liet noteren, een nationaal record en evenaring van het meetingrecord. Een nieuwe naam op de deelnemerslijst en grote uitdaagster van Mahuchikh wordt de Australische Eleanor Patterson, de huidige wereldkampioene. Ook de 19-jarige Amerikaanse sprinter Erriyon Knighton tekent present. Hij kroonde zich onlangs tot Amerikaans kampioen op de 200 meter en behaalde vorig jaar de bronzen medaille op het WK.

De muzikale afsluiter van de 47ste Allianz Memorial Van Damme wordt Queen Makoma. De Congolese zangeres, die in Brussel woont, was in 2008 runner-up in de Nederlandse versie van talentenjacht Idols en werd door de jury omschreven als de ‘nieuwe Tina Turner’. Op de Memorial zal Queen Makoma een exclusieve Tina Turner Tribute brengen, ter ere van de in mei overleden Queen of Rock ’n Roll. Aansluitend vormt een spectaculaire laser- en lightshow de apotheose.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie