Finales Belgisch kampioenschap beachvolleybal dit weekend in Thurn & Taxis

KVDP
© BRUZZ
10/08/2021

Van vrijdag 13 tot en met zondag 15 augustus vinden de finales van het Belgisch kampioenschap beachvolleybal plaats op de site van Thurn & Taxis. Dat weekend worden er 118 wedstrijden gespeeld op vier verschillende terreinen.

Zondag wordt om 16 uur de ultieme finale voor de vrouwenteams gespeeld, om 17 uur wordt de herenfinale afgewerkt. Het is de eerste keer dat de Belgian Beachvolley Masters aan Thurn & Taxis worden gespeeld.

“Ik ben erg tevreden dat onze hoofdstad de nieuwe gaststad geworden is van de Belgische Beach Volley Finales”, zegt algemeen directeur van Volley Vlaanderen Geert De Dobbeleer. “Beachvolleybal is een sport in opmars en wordt steeds meer in steden gespeeld. In 2021 noteren we maar liefst drie keer meer clubs die beachvolleybalactiviteiten aanbieden dan voorheen het geval was.”

Alle wedstrijden zijn gratis voor het publiek. “We hopen dat de Brusselaars en niet-Brusselaars de wedstrijden talrijk zullen volgen en zo kennis zullen kunnen maken met de typische goede sfeer die eigen is aan beachvolleybal”, aldus De Dobbeleer. Op 12 augustus worden de nationale jeugdkampioenschappen gespeeld.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni