| De 'beach dome' in Anderlecht

In de winter strandvolleyballen met dank aan 'beach dome' in Anderlecht

CD
© BRUZZ
25/01/2022

In Circle Park aan de Grondelsstraat in Anderlecht kan je voortaan het hele jaar door strandvolleybal spelen. Daar staat sinds begin januari een 'beach dome', de eerste in de Benelux.

In maart 2021 startte het project Circle Park in Anderlecht. Daar kan je onder andere beachvolleybal en padel spelen. Met de nieuwe 'beach dome' kan dat vanaf nu het hele jaar door. “Het is een opblaashal die we in de winter over de bestaande drie buitenterreinen plaatsen. In de zomer halen we die er dan terug af,” legt Tim Kermans van Circle Park Sports Arena uit.

Het volleybalterrein blijkt een groot succes te zijn. “We zijn eind maart gestart en ondertussen komen al 800 mensen bij ons spelen. Zo’n 200 mensen hebben ook een abonnement.”

Wekelijks worden er trainingen georganiseerd in vijf verschillende niveaus. Ook is er ruimte voor toernooien en ‘open beach’. Bij dat laatste kunnen bezoekers voor een vaste inkomprijs een hele avond vrij spelen.

20220125_Beach Dome Circle Park Sports Arena Anderlecht voor indoor strandsport_ (c) Circle Park Sports Arena

Circle Park wil met het project ook jongeren uit Anderlecht bereiken en in het bijzonder jongeren in kwetsbare situaties. “Na de krokusvakantie gaan we alle jongeren uit Anderlecht uitnodigen om gratis bij ons te komen sporten,” zegt Kermans. “Dat wordt volledig gefinancierd door Lipton. Ook zullen we verenigingen uitnodigen die met kwetsbare jongeren werken.”

Circle Park is een tijdelijk project in afwachting van de heraanleg van het terrein. “Mocht het een vast project zijn, hadden we nu al een tweede beach dome geplaatst. Beachsporten zijn ontzettend populair, zeker in een omgeving als Brussel, waar mensen met verscheidene culturen samenkomen. In bepaalde van die culturen wordt beachsport al langer gezien als iets wat je het hele jaar doet. Dat kan nu ook in Anderlecht,” aldus Kermans.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni