Finaleweekend BK beachvolley vindt plaats in Brussel

© Belga
29/03/2022
Updated: 29/03/2022 19.06u

Het Belgisch Kampioenschap beachvolleybal eindigt na tien toernooien op evenveel verschillende locaties met een groot finaleweekend van 12 tot 14 augustus in Brussel, waarvan de precieze locatie later wordt bekendgemaakt. Dat heeft TopVolleyBelgium dinsdag gemeld.

Het Belgisch kampioenschap beachvolley telt dit jaar in totaal elf manches en gaat op 7 en 8 mei van start in Haacht. Midden augustus valt het doek met de Masters in Brussel.

Het BK krijgt vanaf dit jaar de sponsornaam 'Geberit Beach Tour', nadat sanitairproducent Geberit een tweejarig partnership afsloot met TopVolleyBelgium.

TopVolleyBelgium gaat daarnaast ook een samenwerking aan met mediapartner Eleven Sports, die bijvoorbeeld de Masters in Brussel live zal uitzenden.

"Het nieuwe seizoen staat dus in het teken van de vernieuwing", zei Geert De Dobbeleer, algemeen directeur van TopVolleyBelgium, dinsdag op een persmoment in Meise in de kantoren en showroom van sanitairproducent Geberit.

"We verwelkomen niet alleen Geberit maar ook Eleven Sports als mediapartner van de nieuwe competitie. Dries Koekelkoren, onze voormalige beachvolleyballer en de ultieme ambassadeur van de sport in België, is tevreden met de nieuwe partners die hij beschouwt als relevante hefbomen voor de sport."

Dries Koekelkoren en Tom van Walle, die intussen een punt achter hun loopbaan zetten, kroonden zich vorig seizoen in Thurn & Taxis in Brussel bij de mannen tot Belgisch kampioen. Bij de vrouwen haalden Lisa Van den Vonder en Sarah Cools de titel binnen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni