Fixelles rolt Roeselare op

Fixelles
Fixelles scoorde twee keer
Fixelles scoorde twee keer

Wat een goeie ploeg is dat toch, Union Saint-Gilloise. Als bijna iedereen fit is, maken maar weinig ploegen een kans tegen dit Union. Zeker Roeselare niet. Het verloor thuis van USG met 1-4.

Uitblinkers genoeg zaterdagavond op Schiervelde. Mathias Fixelles (twee goals en een assist) was outstanding, Gust Da Silva (een goal) verdeelde en heerste, Julien Vercauteren (twee assists) wervelde en Kenneth Houdret (een goal) toonde waarom hij de voorkeur kreeg op Charles Morren.

Toch kwam Union op achterstand. Massengo verdedigde slecht uit, Cerigioni profiteerde: 1-0. Maar de Unionisten waren de beteren. Goed georganiseerd en voetballend sterk. Houdret kopte een hoekschop van Vercauteren knap binnen: 1-1. De Brusselaars kwamen zelfs op voorsprong. Erop en erover. Dat was Union dit seizoen nog nooit gelukt in een uitwedstrijd. Fenomenale pass van Vercauteren voor Fixelles die de uitgekomen doelman heerlijk lobt. Rusten bij 1-2.

In de tweede helft counterde USG naar hartenlust. Een schitterende uithaal van Da Silva spat uiteen op de dwarsligger. Kabasele haalt op en hakt subliem naar Fixelles die de bal binnen plaatst: 1-3. En nog kreeg Fixelles er niet genoeg van. Prima pass voor Da Silva die in de vorm van zijn leven zit en er 1-4 van maakt.

Tweede zege op rij voor Union. De Brusselaars spelen met vertrouwen en kunnen hopen op een gunstige uitgangspositie in de play-downs. In de stand komen ze op een punt van Roeselare.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?