Geen autoloos weekend tijdens Tourstart

© Le Tour
| Tourorganisator Michel Prudhomme (l) en wielerlegende Eddy Merckx (r) op de voorstelling van de Tour in Parijs.
Updated: 27-02-2019 - 11:52

Het Gewest wilde de start van de Ronde van Frankrijk in Brussel vieren met een autoloos weekend maar de politie zag dat liever niet gebeuren. De zes politiezones gaven een negatief advies. "Te weinig personeel," klonk het. Het Gewest laat het idee nu ook vallen.

6 en 7 juli staan in Brussel volledig in het teken van de Tour. De 106e editie van de legendarische wielerronde start op 6 juli op de Grote Markt in Brussel en 's anderendaags staat een tijdrit gepland doorheen het Gewest.

De overheid wil dat vieren en ziet het groots. Een van de feestscenario's die op tafel lag, was een autoloos weekend. Maar de verenigde zes politiezones hebben al een negatief advies gegeven voor dat plan.

De zones zouden te weinig middelen en personeel hebben om zo'n autoloos weekend in goede banen te leiden, bovenop alle zomerse evenementen die her en der in het Gewest plaatsvinden.

Volgens de Franstalige omroep RTBF laat het Gewest het idee van het autoloze weekend vallen. De administratie volgt dus het negatieve advies van de politie.

Brussels Grand Départ

De Ronde van Frankrijk start dit jaar in Brussel ter ere van Eddy Merckx, die 50 jaar terug zijn eerste gele trui veroverde. In aanloop naar 6 en 7 juli kleurt Brussel geel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?