Rolstoeltennisser Joachim Gerard

| Rolstoeltennisser Joachim Gerard.

Geen finale in het dubbelspel voor Joachim Gérard op Masters rolstoeltennis

03/11/2023

Joachim Gérard heeft zich vrijdag, aan de zijde van de Nederlander Maikel Scheffers, niet kunnen plaatsen voor de finale van het dubbelspel op de Masters in het rolstoeltennis in Barcelona.

Gérard en Scheffers verloren in hun halve finale in twee korte sets (6-2 en 6-1) van de Britse topreekshoofden Alfie Hewett en Gordon Reid.

De partij duurde een uur en negen minuten.

Hewett en Reid treffen in de finale de winnaars van de tweede halve finale. Daarin neemt het Franse duo Frederic Cattaneo/Stephane Houdet het op tegen de Spaans-Argentijnse combinatie Martin De la Puente/Gustavo Fernandez. Gérard en Scheffers plaatsten zich voor de halve finales dankzij twee zeges in hun drie groepswedstrijden.

Donderdag werd Joachim Gérard (IJF 5) uitgeschakeld in de groepsfase van het enkelspel. Hij verloor zijn laatste pouleduel van de Japanse nummer een van de wereld Tokito Oda.

In 2015, 2016, 2018 en 2019 schreef de 35-jarige Brusselaar de Masters in het enkelspel op zijn naam. In het dubbel won hij de Masters in 2014, met de Fransman Stéphan Houdet als partner

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni