| Union-speler Siebe Van der Heyden voor een volle tribune in het Dudenpark.

Geen Siebe Van Der Heyden in beslissend titelduel, nog twijfels over Teuma en Boniface

© Belga
02/06/2023

Union-coach Karel Geraerts wil zondag (18u30) met een zege in de uiterst belangrijke thuiswedstrijd tegen Club Brugge een gooi doen naar de landstitel. "De stress is onder controle bij ons. We leven ontspannen toe naar de match, maar we zijn ook ongeduldig", zo verklaarde hij vrijdag. Siebe Van der Heyden, die zich tegen Antwerp aan de schouder blesseerde, is zeker out voor de slotspeeldag.

Indien Union wint van Club Brugge en Antwerp doet dat niet in Genk, dan zijn de Brusselaars voor het eerst sinds 1935 kampioen. Afgelopen zondag knokte Union zich met tien man naar een 1-1 gelijkspel op de Bosuil, waardoor de slotspeeldag razend spannend wordt.

"Morgen hebben we het niet in eigen handen. Maar we hebben wel een kans", vertelde Geraerts. "We gaan ons op onszelf concentreren en de vingers kruisen voor wat er in Genk gebeurt. Voor mij heeft Antwerp 50 procent kans, de andere 50 procent kan je verdelen onder ons en Genk."

Zondag kan Geraerts in ieder geval niet rekenen op Siebe Van der Heyden. "Hij onderging een kleine operatie en is al volop bezig met de voorbereiding op volgend seizoen."

Verder staan er nog vraagtekens achter aanvoerder Teddy Teuma (adductoren), Victor Boniface (enkel) en Yorbe Vertessen (heup). Dit trio trainde deze week apart. Geraerts wacht de laatste training van zaterdag af om te beslissen of ze al dan niet speelklaar zijn.

Senne Lynen is geschorst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Union Saint-Gilloise , siebe van der heyden , karel geraerts

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni