1835 Union Philippe Bormans 6

| Philippe Bormans.

Vorst over nieuw stadion Union: 'Wachten sinds begin 2022 op antwoorden van de club'

© Belga
07/07/2023
Updated: 07/07/2023 14.20u

Het gemeentebestuur van Vorst zegt al bijna anderhalf jaar te wachten op antwoorden van voetbalclub Union Saint-Gilloise. Daarmee reageert Vorst op uitspraken van Philippe Bormans, de CEO van voetbalclub Union, eerder deze week. Union hoopt nog altijd dat er voor 21 juli duidelijkheid komt over de bouw van een nieuw stadion in Vorst, op de Bempt-site.

"De onwil om een oplossing te vinden voor het nieuwe stadion van Union komt niet van onze kant", zo reageerde de gemeente. "Als bestuur hebben we de club gestructureerde vragen gesteld, zoals we dat doen bij alle particulieren die een project van deze omvang willen bouwen op gemeentegrond. Vanaf februari 2022 hebben we in constructieve geest vragen gesteld. Er kwam nog steeds geen enkel antwoord op de uitdagingen die ons gesteld worden."

"We vragen aan de voorzitter en de eigenaar van de club om ons een gesprekspartner toe te wijzen, waarmee we onze discussies kunnen voortzetten en werken naar een oplossing toe", verklaarde Mariam El Hamidine (Ecolo), de burgemeester van Vorst. "We wachten al jaren op een mobiliteitsstudie, we wachten al te lang op de club om de middelen daarvoor in te zetten. Nu moeten we ook al maanden wachten op een serieuze studie om de zaak te becijferen en vervolgens de aankomende aanbevelingen uit te voeren met het gewest."

Union hoopt nog steeds op een akkoord vòòr 21 juli voor de bouw van het stadion op de Bempt-site. “We zullen op alle mogelijke vragen van de gemeente blijven antwoorden, zoals we dat in het verleden altijd hebben gedaan”, laat Union-woordvoerder Maarten Verdoodt weten aan BRUZZ.

“De gemeente heeft ons opnieuw vragen gesteld over de mobiliteit rond de site. Daarom wordt er momenteel aan een extra mobiliteitsstudie gewerkt. Die omvat alle soorten mobiliteitsvragen: hoe de supporters zich zullen verplaatsen naar de site, over de parkeermogelijkheden, de impact op de wijk, op de natuur, enzovoort.”

Bormans had eerder deze week verklaard dat "er kostbare tijd" wordt verloren. De Brusselaars moeten voor hun Europese thuiswedstrijden steeds uitwijken naar andere stadions. "We vragen dat de politiek in Vorst zijn verantwoordelijkheid neemt", aldus de CEO, die de gemeente vroeg open te staan voor dialoog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Philippe Bormans

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni