Bemptsite Vorst: hier komt wellicht het nieuwe stadion van Union Saint-Gilloise, met aan te passen oprit en bestaande afrit naar de E19

| Bemptsite Vorst: hier komt wellicht het nieuwe stadion van Union Saint-Gilloise, met aan te passen oprit en bestaande afrit naar de E19.

Gemeenteraad Vorst vindt 3,5 miljoen te weinig voor bouwgrond nieuwe Union-stadion

JP
© BRUZZ
02/02/2023

Voetbalclub Union deed een bod van 3,5 miljoen euro voor het terrein in Vorst waarop het nieuwe stadion moet komen, zo bevestigen verschillende politieke bronnen aan BRUZZ. Maar volgens de oppositie in Vorst ligt dat bedrag veel te laag.

Omgerekend zou de bouwgrond voor het stadion zo’n honderd euro per vierkante meter kosten, aldus de lijsttrekker van Les Engagés, Laurent Hacken. Dat terwijl bouwgrond om woningen op te bouwen tegen 700 euro de vierkante meter gaat.

"Iedereen vond het bedrag te laag," bevestigt ook de lijsttrekker van de PVDA, Simon de Beer, en die van DéfI, Marc Loewenstein. "De club is de parel van Vorst, maar er moet een correcte compensatie komen voor de gemeente," zei fractieleider Cédric Pierre-De Permentier (MR) eerder in La Capitale.

De vraag nu luidt: gaat de meerderheid in op het bod van Union?

Burgemeester Mariam El Hamidine (Ecolo) spreekt zich er voorlopig niet over uit. Veel hangt af van wat het schepencollege de komende twee weken zal beslissen.

"Een onomwonden ‘ja’ wordt het zeker niet," denkt Hacken. "Ofwel een ja onder voorwaarden, ofwel een nee. Kan ook."

Union Saint Gilloise stelt het project volgende week voor tijdens een projectvergadering aan urban.brussels, de administratie voor territoriale ontwikkeling van het Brussels Gewest. Op dinsdagavond 14 februari buigt de gemeenteraad zich opnieuw over het bod.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni