Dante Vanzeir was bij de thuisploeg de absolute uitblinker met een hattrick.

| Dante Vanzeir was bij de thuisploeg de absolute uitblinker met een hattrick.

Genk en Union spelen gelijk na laat doelpunt van Undav

© Belga
13/09/2021

In de topper van de zevende speeldag hebben Racing Genk en Union Sint-Gillis zondagavond 1-1 gelijkgespeeld. Bij de rust was het 0-0.

De wedstrijd ging gelijk op, maar Genk nam na een halfuur spelen de bovenhand. Onuachu en Arteaga kwamen allebei dicht bij de openingstreffer, maar slaagden er niet in om te scoren. Pas in de 72e minuut kwamen de Limburgers op voorsprong. Na overleg met de VAR gaf scheidsrechter Erik Lambrechts een penalty vanwege een duwfout op Bogonda in de zestien meter.

Bovendien werd Jonas Bager met rood naar de kant gestuurd. Onuachu plaatste de bal in de onderste rechterhoek en zette de 1-0 op het bord. Diep in de toegevoegde tijd kopte Undav de gelijkmaker nog binnen (90.+5), waardoor beide ploegen met een punt naar huis gingen.

Door het puntenverlies laat Union de leidersplaats aan Club Brugge. Met 13 punten tellen de Brusselaars één punt minder dan de Bruggelingen. Bovendien moet Union nu Standard en Charleroi naast zich dulden. Genk is vijfde met 11 punten, maar heeft wel nog een inhaalwedstrijd te goed.