Geplaagde Nikiforov mist WK judo door schouderoperatie

© Felix Goffin
| Toma Nikiforov in zijn dojo in Schaarbeek.

Judoka Toma Nikiforov, dertiende op de wereldranglijst, zal donderdag in Antwerpen geopereerd worden aan zijn schouder. De 26-jarige Brusselaar zal drie maanden aan de kant moeten blijven en mist opnieuw WK. Dat vindt van 25 tot 31 augustus plaats in Tokio.

Door een blessure gaan de WK-ambities van de geplaagde Nikiforov al voor het tweede jaar op rij in rook op. Toen lag een knieblessure aan de oorsprong, nu is zijn schouder de boosdoener. "De blessure is echt vervelend, vooral de timing ervan een maand voor het WK", reageert de Schaarbekenaar heel kort.

Tokio 2020 in gevaar

De operatie komt ook ongelegen voor de kwalificatie met het oog op de Olympische Spelen. Nikiforov staat momenteel op de dertigste plaats in de olympische ranking in de categorie tot -100 kg en staat daarmee buiten de benodigde plaatsen voor kwalificatie.

In de eerste aflevering van Eremetaal gaf Nikiforov al aan dat hij vol voor olympisch goud gaat in 2020. Dan moet hij zich eerst kunnen plaatsen. "Maar ik blijf positief. Ik ga de draad weer heel snel oppikken en heb daarna nog voldoende tijd."

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters. En elke maandagavond is er de radioshow op BRUZZ radio.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?