EREMETAAL NIKIFOROV 5 BRUZZ ACTUA 1644

| Toma Nikiforov in zijn dojo in Schaarbeek.

Geplaagde Nikiforov mist WK judo door schouderoperatie

TDN
© BRUZZ
18/07/2019

Judoka Toma Nikiforov, dertiende op de wereldranglijst, zal donderdag in Antwerpen geopereerd worden aan zijn schouder. De 26-jarige Brusselaar zal drie maanden aan de kant moeten blijven en mist opnieuw WK. Dat vindt van 25 tot 31 augustus plaats in Tokio.

Door een blessure gaan de WK-ambities van de geplaagde Nikiforov al voor het tweede jaar op rij in rook op. Toen lag een knieblessure aan de oorsprong, nu is zijn schouder de boosdoener. "De blessure is echt vervelend, vooral de timing ervan een maand voor het WK", reageert de Schaarbekenaar heel kort.

Tokio 2020 in gevaar

De operatie komt ook ongelegen voor de kwalificatie met het oog op de Olympische Spelen. Nikiforov staat momenteel op de dertigste plaats in de olympische ranking in de categorie tot -100 kg en staat daarmee buiten de benodigde plaatsen voor kwalificatie.

In de eerste aflevering van Eremetaal gaf Nikiforov al aan dat hij vol voor olympisch goud gaat in 2020. Dan moet hij zich eerst kunnen plaatsen. "Maar ik blijf positief. Ik ga de draad weer heel snel oppikken en heb daarna nog voldoende tijd."

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Sport, Sporting Flagey, Toma Nikiforov , WK judo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni