Gerecht onderzoekt subsidies aan FC Brussels

Het mogelijke misbruik van subsidies door FC Brussels wordt onderzocht door het gerecht. Dat heeft minister-president Rudi Vervoort in het Brussels Parlement gezegd, als antwoord op een vraag van Ahmed El Khannouss. Volgens Vervoort is er een onderzoeksrechter aangesteld.

Volgens Brussels volksvertegenwoordiger en voormalig Molenbeeks schepen van Sport Ahmed El Khannouss (CDH) kon FC Brussels op 3.250.000 euro subsidies rekenen op zes jaar tijd. "Die werden niet op een correcte manier gebruikt", zegt El Khannouss La Capitale.

In het Brussels Parlement vroeg de Molenbekenaar minister-president Rudi Vervoort (PS) om een stand van zaken. "Volgens onze advocaten wordt de zaak nog steeds onderzocht door het gerecht", aldus Vervoort. Volgens hem werd er een onderzoeksrechter aangesteld in dit dossier.

Het Gewest zal de gerechtelijke procedures afwachten alvorens zelf stappen te ondernemen om onterechte subsidies terug te vorderen. In 2014 ging FC Brussels in vereffening, waarna het huidige RWDM werd opgericht. In 2015 opende het Brusselse parket al een onderzoek naar mogelijk misbruik van subsidies door FC Brussels, na een klacht van de gemeente Molenbeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?