Geschillencommissie buigt zich wellicht dinsdag over gestaakte Union wedstrijd

© Stefan Van Loock
| Een 500-tal Brusselse supporters zakte af naar Leuven.

Oud-Heverlee Leuven zal zich wellicht dinsdag moeten verantwoorden voor de lichtuitval tijdens de topper in 1B aan Den Dreef tegen Union Saint-Gilloise. De partij werd vrijdagavond tot vier keer toe onderbroken, waarna de match bij een 0-0 stand definitief gestaakt werd. Competitieleider OHL riskeert een forfaitnederlaag.

In het slot van de eerste helft viel het licht in de Leuvense hoofdtribune een eerste keer uit. Meteen na rust herhaalde dit scenario zich nog drie maal. Scheidsrechter Vermeire hield de maximale wachttijd van 30 minuten in acht, alvorens in de 54e minuut definitief een punt achter de topper te zetten. De stand was nog 0-0.

Tenzij er overmacht in het spel is, wordt OHL een forfaitnederlaag aangesmeerd voor de gestaakte match. Het is aan de Geschillencommissie om daarover te oordelen. Volgens het Leuvense bestuur ligt een stroompanne in de nabijgelegen Kardinaal Mercierlaan aan de oorzaak van de lichtuitval. De exacte oorzaak wordt verder onderzocht.

Uitspraak hopelijk al volgende week

Voor zo'n dossiers geldt in principe de versnelde procedure niet, maar gezien de spannende ontknoping van de eerste periode in 1B legt de Belgische voetbalbond urgentie aan de dag. OHL en Union werden alvast gevraagd of ze dinsdag voor de Geschillencommissie kunnen verschijnen, zo bevestigde KBVB-woordvoerder Pierre Cornez zaterdag. Als beide clubs instemmen met die datum, kan een uitspraak volgende week al volgen.

De dertiende speeldag is de voorlaatste speelronde in de eerste periode. Dit weekend staan verder in de Proximus League nog Westerlo-Lommel (zaterdag om 17u), Beerschot-Roeselare (zaterdag om 20u30) en Lokeren-Virton (zondag om 16u) op het programma. OHL blijft voorlopig aan kop in de eerste periode van de Proximus League, met 25 punten. Virton (24 ptn), Westerlo en Union (22 ptn) volgen op de voet. Als de Leuvenaars een forfaitnederlaag aangesmeerd wordt, gaan de Brusselaars mee op kop.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?