Dankzij lichtuitval komt Union naast OHL op kop

© Stefan Van Loock
| Een 500-tal Brusselse supporters zakte af naar Leuven.

De topper tussen competitieleider OH Leuven en Union Saint-Gilloise is vrijdagavond bij een 0-0 stand definitief stilgelegd. Door technische problemen viel het licht in Leuven voortdurend uit, waardoor de partij niet afgewerkt kon worden. In principe verliest OHL met forfaitcijfers en komt Union mee aan de leiding.

Met nog twee speeldagen voor de boeg volstond enkel winst in Leuven voor USG om de kansen op de eersteperiodetitel gaaf te houden. Coach Thomas Christiansen rekende daarvoor op Gérard en Ferber, die de Brusselaars vorig weekend op weg zette naar de broodnodige overwinning tegen Lommel. Haugen en Fixelles verdwenen naar de bank.

Weinig flitsende eerste helft

Onder impuls van zo'n 500 supporters nam Union Saint-Gilloise de partij meteen in handen. Niet makkelijk tegen de beste thuisploeg van 1B. Maar de hoge druk en de vele hoekschoppen leverden niet veel op voor de bezoekers. Op het kwartier kon Ferber van dichtbij uithalen, maar zijn schot week af en zoefde naast.

Aan de overzijde was een voor het overige werkloze doelman Saussez bij de pinken op een voorzet van Aguemon, de man in vorm bij OHL. In een zoutloze topper moesten vooral de supporters voor animo zorgen. De Leuvense supporters hadden alle moeite om de evenknie te houden met de troubadours van Union. Na een halfuur bedankte Teuma het Brusselse enthousiasme met een zeldzaam afstandsschot.

Stroompanne gooit roet in het eten

Bijna symbolisch voor de energieloze partij viel het licht in het stadion op slag van rust ook nog eens uit. De Union-supporters lieten het ondanks een flauwe eerste helft niet aan hun hart komen en vulden het stadion met de gebruikelijke gezangen. De Unionisten waren wel de betere ploeg, maar de brilscore stond na 45 minuten nog steeds op het scorebord.

De stroompanne verpestte het Brusselse feestje niet.

Ook in de tweede helft was er weinig beterschap. OHL-doelman Henkinet liet zich bijna verrassen op een hoge bal van Kis, maar nadien was er bijna geen voetballen meer aan. Als een knipperlichtrelatie vielen de lichtinstallaties steeds uit in het Leuvense stadion. Na vier stroompannes vond de ref het welletjes en legde hij de match definitief stil.

In principe verliest OHL de wedstrijd met forfaitcijfers, tenzij er overmacht in het spel is. Dat zal een commissie van de Belgische voetbalbond de komende uren onderzoeken. Tot dan lijkt het erop dat Union naast Leuven op kop komt in de stand. Op de slotspeeldag neemt l'USG het thuis nog op tegen Westerlo.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?