| Chris O'Loughlin

Sportieve baas Union: ‘Met vertrouwen naar drie finales op rij'

MV
© BRUZZ
24/10/2019

Chris O’Loughlin heeft er bijna een half jaar opzitten als sportief directeur bij Union Saint-Gilloise. Zijn club aast nog op periodewinst, al wordt het heel moeilijk. Union moet zijn drie resterende matchen absoluut winnen om een kans te maken op de periodetitel. "Die onterechte penaltygoal tegen Lokeren gaf ons een mokerslag die we nog voelden tegen Roeselare."

In tegenstelling tot vorig seizoen begon Union deze keer wel sterk aan het seizoen. Met een 9 op 9 nestelde L’USG zich al snel bij de protagonisten in de strijd om de eerste periode. Maar de motor stokt nu al een tijdje met twee gelijke spelen op rij en een 3-0 nederlaag tegen Roeselare vorige week.

Kantelmoment

“Het is een zware competitie”, zegt sportief directeur O’Loughlin. “Dat wisten we. Maar we mogen wat goed is nu niet overboord gooien. Kijk naar Liverpool in de Premier League, zij wonnen alles al dit seizoen, spelen één keer gelijk en dan stelt iedereen alles meteen in vraag. Wij hebben amper één slechte helft gespeeld. Dus we blijven vasthouden aan onze speelstijl.”

"Casper Nielsen heeft zich enorm goed aangepast. Hij maakt niet enkel goals, hij houdt ook nu al van de fans."

Chris O'Loughlin, sportief directeur Union

Het staat 0-1 voor Union op Daknam tegen Lokeren, twee weken geleden. Na een vederlicht duwtje van van Union-verdediger Kandouss gaat een speler van de thuisploeg tegen de vlakte.

De scheidsrechter geeft een strafschop, en die gaat binnen tussen de benen van doelman Saussez. “Ja, dat was een kantelmoment voor ons”, zucht O’Loughlin. “In de toegevoegde tijd dan nog. Dat was onterecht en psychologisch zwaar voor de jongens. Maar goed, we bekijken het nu match per match. Nog drie finales te gaan in de eerste periode.”

De hoop van het Dudenpark

Het schoentje bij Union knelt toch vooral in het voorste compartiment. Centrumspitsen Ferber en Haugen wissel elkaar af in ongelukkig gemiste kansen.

“We creëren toch al een heel seizoen kansen, dat is al iets. Onze spitsen werken niet goed af, maar we gaan hen het vertrouwen blijven geven. Want vertrouwen, daar leeft een aanvaller nu eenmaal van.”

In afwezigheid van een doelpuntenmaker pur sang neemt Casper Nielsen die rol voorlopig voortreffelijk op zich. Met vijf doelpunten is de Deense middenvelder de hoop van het Dudenpark.

"Dit is een échte voetbalclub. De supporters zingen voor en over de juiste dingen."

Chris O'Loughlin, sportief directeur Union

“Casper heeft zich bijzonder vlot aangepast”, zegt O’Loughlin. “Hij speelt hier enorm graag en is gek van de fans. Ook over de geschiedenis van de club weet Casper echt heel veel ondertussen.”

Échte voetbalclub

Ook O’Loughlin heeft het naar zijn zin in het Mariënstadion. “Dit is een échte voetbalclub. De supporters zingen voor en over de juiste dingen. Net als de Britse eigenaars ben ik trots dat ik iets kan betekenen voor deze club.”

Union neemt het zaterdagavond op in het Dudenpark tegen Lommel om 20u30. Met 19 punten staat Union vierde in de stand op drie punten van leiders Westerlo en Leuven, de tegenstanders op de laatste twee speeldagen.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Vorst , Sport , Sporting Flagey , Voetbal , Union Saint-Gilloise , Chris O'Loughlin , Proximus League

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni