Roeselare geeft rode lantaarn door aan Lommel na vlotte zege tegen Union

19/10/2019

Roeselare heeft zaterdagavond op de elfde speeldag in de Proximus League zijn tweede zege van het seizoen geboekt. Op Schiervelde werd er met 3-0 gewonnen van Union en met acht punten op de teller geeft Roeselare de rode lantaarn voorlopig aan Lommel, dat het met zijn nieuwe coach Peter Maes zondagnamiddag opneemt tegen Oud-Heverlee Leuven. Union blijft vierde met negentien punten.

Bij de rust stond er nog 0-0 op het bord op Schiervelde, maar de tweede helft was nog maar vijf minuten op gang getrapt toen Rodrigo Bassani er na een voorzet van Amir Nouri met zijn eerste voor Roeselare 1-0 van maakte. Diezelfde Nouri maakte er tien minuten later 2-0 van, in de slotfase van de wedstrijd zette Saviour Godwin de 3-0 eindstand op het bord.

Westerlo opende vrijdag de elfde speeldag met een 2-0 thuiszege tegen Lokeren, waarmee de Kempenaars de leidersplaats overnamen van Virton. De verrassende Luxemburgers gaan zaterdagavond nog op bezoek bij Beerschot.