Training van de Brusselse Atletiekvereniging (BAV) op de VUB-piste op de campus in Etterbeek

| De VUB-piste op de campus in Etterbeek.

Gewest pompt 2 miljoen euro in sportterreinen

RF
© BRUZZ
02/09/2021

De regering heeft ingestemd met de toekenning van een subsidie van bijna twee miljoen euro voor de ontwikkeling of renovatie van sportterreinen in de gemeenten. Dat gebeurde op vraag van Bernard Clerfayt, minister verantwoordelijk voor de gemeentelijke sportinfrastructuur.

In februari lanceerde het Gewest een projectoproep voor de gemeenten om lokale gemeentelijke sportinfrastructuur te creëren of te moderniseren. In totaal hebben 15 gemeenten een subsidie aangevraagd voor 28 verschillende projecten.

Zo'n 24 van hen voldeden aan de selectiecriteria. "Het project wordt uitgewerkt met de participatie van burgers en de infrastructuur bevindt zich in een zone voor stedelijke herwaardering", belooft Bernard Clerfayt, minister van gemeentelijke sportinfrastructuur (DéFi).

Zeven extra plaatsen om in de buitenlucht te fitnessen worden voorzien: twee in Evere, twee in Anderlecht, één in Molenbeek, één in Watermaal-Bosvoorde en één in Sint-Lambrechts-Woluwe. Schaarbeek zal een klimparcours in en tussen de bomen opzetten. Ook zullen nieuwe speeltuinen worden ingericht in Molenbeek, Evere, Ukkel en Sint-Pieters-Woluwe.

Volgens Clerfayt is sport almaar populairder geworden sinds de coronacrisis. “De lockdown heeft ons eraan herinnerd hoeveel de beoefening van een sport bijdraagt aan onze fysieke en mentale ontwikkeling", klinkt het. "

In totaal maakt het Gewest 1.987.595 euro vrij om deze 24 sportterreinen in de stad te financieren. De werkzaamheden zullen nog in 2021 worden opgestart.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni