Gezien: Fab Four bekennen kleur in de aanloop naar Liverpool-Union

05/10/2023

Sinds Union weer Europees voetbal speelt, droomt de club ervan tegen een écht grote en gerenommeerde tegenstander uit te komen. Donderdagavond is het zover, dan wacht meervoudig Europees kampioen Liverpool op Anfield Road. Ruim 2.000 Brusselse fans zijn naar de Engelse havenstad afgereisd en kleuren daar het straatbeeld.

Woensdagavond namen de eerste fans bezit van de straten in het centrum. Een passage langs de Mersey en het standbeeld van de Beatles, nog steeds de meest bekende ambassadeurs van Liverpool, kon natuurlijk niet uitblijven. En zo droegen Paul, George, Ringo en John in de vooravond enkele minuten lang een geelblauwe sjaal.

Of de Union-fans donderdagavond de kans krijgen vocaal boven de wereldberoemde 'Kop' (de tribune met in ieder geval de meest luidruchtige fans van Engeland) uit te komen, is nog maar de vraag. De Brusselse club speelde op eerste speeldag in groep E van de Europa League 1-1 gelijk tegen Toulouse. Liverpool, dat na de 1-3 zege in en tegen LASK aan de leiding staat in de groep, is sowieso torenhoog favoriet.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni