Gezien: feestvreugde tijdens en na eerste EK-wedstrijd van Rode Duivels

© BRUZZ

Heel wat Brusselaars kwamen zaterdagavond samen voor de wedstrijd tussen België en Rusland. De Rode Duivels wonnen hun eerste EK-match met 3-0. De eerste Belgische overwinning leverde veel vreugdetaferelen op.

Samen naar de eerste EK-match van de Rode Duivels kijken: het gebeurde zaterdagavond op verschillende plaatsen in Brussel. België won met 3-0 van Rusland en dat leverde talrijke vreugdetaferelen op in de stad.

Ook na de match kwamen veel mensen samen, onder meer aan het Flageyplein, op het Sint-Goriksplein of aan de Vismarkt. "Er waren geen noemenswaardige incidenten, maar het was wel heel druk in de stad", zegt Ilse Van de keere, woordvoerster van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene. "De coronamaatregelen werden ook niet altijd gerespecteerd", klinkt het.

De volgende wedstrijd van de Rode Duivels gaat door op donderdag 17 juni. Ze spelen dan tegen Denemarken. Een van de Deense spelers, Christian Eriksen (29), kreeg zaterdag een hartaanval op het veld en moest minutenlang gereanimeerd worden. Hij is intussen stabiel.

Massa komt aan Flagey samen na eerste EK-wedstrijd Rode Duivels

Massa komt samen na eerste EK-wedstrijd van Rode Duivels

Mensen komen samen aan de Vismarkt na de eerste EK-wedstrijd van de Rode Duivels

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?