Gezien: spandoeken RWDM-fans steken de draak met Union

© BP05

"Brussels pride, not Brighton seaside", het is één van de steken van de Molenbeekse fans naar die van Union, en hun Britse eigenaar, in aanloop naar de laatste Zwanzederby van dit seizoen. Het hing dinsdagavond nog op een spandoek aan de Kunstberg. De fangroep Brussels Power '05 passeerde woensdagavond ook aan het Dudenpark met een volgende steek. Als Union de derby wint zaterdagavond dan promoveert het naar 1A. Een antwoord waar de Union-fans dan weer op hopen.

Olie op het vuur, ook zonder fans in het stadion wordt de boel stevig opgestookt. Vooral door de RWDM-fans. Zij trekken al een aantal avonden door de stad met als doel op de tenen trappen van de buren uit Sint-Gillis.

Een eerste spandoek dook op aan de Kunstberg dinsdagavond. Met een verwijzing naar 'Brighton seaside' en voorzitter Muzio die samen met miljardair Tony Bloom eigenaar is van Union. Bloom is ook voorzitter van de Engelse club Brighton & Hove Albion.

RWDM-fans willen confrontatie

Het uitje naar het Dudenpark van de RWDM-fans resulteerde in een spandoek met daarop: "Apaches rois du cache-cache". Verwijzend naar de confrontatie die Molenbekenaren willen aangaan met de harde kern van Union, maar die laatste gaat dat liever uit de weg.

Zaterdagavond kijken Union en RWDM elkaar een vierde en laatste keer dit seizoen in de ogen. Als Union wint is het kampioen in 1B en promoveert het naar de hoogste afdeling.

RWDM_FANS_SPANDOEK_DUDENPARK
© BP05
| "Apaches (harde kern Union, red.) zijn de koningen van verstoppertje", vinden die van RWDM. Zij willen graag een gewelddadige confrontatie, maar verstoppertje lijkt ons alvast een betere oplossing.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?