| Spartak Moskou postte op Twitter een foto van zijn nieuwste aanwinst.

Hanni op weg Spartak Moskou, Morioka wil naar Anderlecht

Godfried Roelant
© BRUZZ
29/01/2018
Updated: 29/01/2018 17.58u

Sofiane Hanni trekt waarschijnlijk de deuren van het Constant Vanden Stockstadion achter zich dicht. De Algerijnse flankaanvaller tekent normaal gezien vandaag een contract bij Spartak Moskou. Op Twitter verscheen een foto waarin Hanni een contract ondertekent, maar die blijkt te dateren uit november vorig jaar.

Hanni was gisteren met een zuivere hattrick nog beslissend voor Anderlecht in de Clasico tegen Standard, maar de Algerijn gaf al een tijdje aan weg te willen bij de landskampioen. Zijn relatie met de paars-witte aanhang raakte aan het begin van het seizoen onderkoeld, wat naar alle waarschijnlijkheid zal leiden tot een transfer naar Spartak Moskou.

Morioka als vervanger

De flankaanvaller zou er vandaag een verbintenis ondertekenen van 4,5 seizoenen en er ook medische testen afleggen. Een foto van Hanni op Twitter waarop hij een contract ondertekent leek het gerucht te bevestigen. Niet veel later verscheen diezelfde foto evenwel opnieuw, maar dit keer met de datum erbij: 6 november 2017.

Of Hanni nu echt naar Rusland vertrokken is, blijft dus nog even afwachten. In ieder geval wordt Waasland-Beveren druk gesolliciteerd door Anderlecht om Morioka te laten gaan als vervanger van Hanni als die vertrekt. De Japanner speelt dit seizoen de pannen van het dak bij de Waaslanders en heeft al een persoonlijk akkoord met Anderlecht.

Kans is groot dat er snel schot in de zaak komt, want de landskampioen heeft een goede relatie met de middenmotor. Het huurt dit seizoen met Roef en Thelin twee spelers die vorig seizoen nog in de paars-witte kern zaten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, RSC Anderlecht, Spartak Moskou, Hanni

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni