Hattrickheld Undav zet champagne al koud voor titelfeest Union

Maarten Verdoodt
27/02/2021

Tegen Lommel kende Union heel wat pech voor doel. Twee keer kwam l'USG op achterstand, maar Deniz 'Meister' Undav scoorde gelukkig toch ook drie keer. Lommel moest afdruipen in de slotseconden na de beslissende 3-2 van de Duitse spits. Het titelfeest loert nu al om de hoek, want Union telt 21 punten (!) voorsprong op eerste achtervolger Seraing. Al hebben de Luikenaars wel nog twee matchen minder gespeeld.

Je krijgt het in deze coronatijden zelden warm van een wedstrijd zonder publiek. Maar Lommel en, vooral, Union deden er alles aan om ons de kille sfeer in de stadions te doen vergeten.

Na nog geen minuut knalde bezoeker Verschueren al de 0-1 tegen de touwen. Maar die blitsstart van de Limburgers werkte voor de Unionisten als een rode lap op een stier. Union reageerde ontketend, greep alles wat groen en wit was bij de keel, maar scoren dat wilde nog niet lukken.

VERSCHUEREN_UNION_LOMMEL
© Belga | Lommel-speler Verschueren maakte in minuut 1 al de eerste goal van de match.

De felle druk deed pas na rust de stop van de ketchupfles springen. Het was Undav die er een eerste goal uitperste (1-1), de assist was van de onvermoeibare Capser Nielsen.

Hongerige Duitser

De wedstrijd was dan een uur ver, maar de honger van de thuisploeg nog niet gestild en de saus nog lang niet volledig uit de fles.

Al moest er ook rekening gehouden worden met een onaangenaam tussengerechtje. Want Moreno zorgde aan de overkant, uit het niets, weer voor de voorsprong voor Lommel. Knappe actie trouwens van de Colombiaanse winger.

UNDAV_SCOORT_UNION
© Belga | Undav scoort in de laatste minuut. Union wint zo voor de negende keer op rij in 1B en evenaart zo het record van KV Mechelen.

De 1-2 moest weggeslikt worden en daarvoor keek Union-trainer Mazzu naar zijn hongerige Duitser. Spitsbroeder Dante Vanzeir schotelde Undav dus prompt de 2-2 voor. En kansen missen, dat ging hij vanavond niet doen.

Na de gelijkmaker eiste de ober even een hoofdrol op. Scheidsrechter Wesley Alen deelde gele kaarten uit bij de vleet. Waarom dat allemaal nodig was, is ons een raadsel. Het tempo was wel voor het eerst heel even weg uit de match. Maar eigenlijk wachtte Undav gewoon zijn moment af om het dessert te bestellen.

Verlekkerd

Hij dook verlekkerd richting een bal die doodviel in de zestienmeter, wapende zijn schot en trok de trekker over. 3-2 in de toegevoegde tijd en een moment van collectieve extase in het Dudenpark en heel wat Union-huiskamers.

De champagne die gingen Undav en co nog net niet openen na deze zege, maar ze staat wel al koud. Met nog zeven match te gaan telt Union al 21 punten voorsprong op Seraing (dat twee matchen minder speelde) en 22 op Lommel.