rode duivels supporters

Hier volg je de WK-matchen op groot scherm

EDB
© BRUZZ
18/05/2018

Wie de wedstrijden van de Rode Duivels op het WK op groot scherm wil volgen, informeert zich best voordien. Niet iedere gemeente is even happig om grote schermen te installeren.

Dat het stadsbestuur van Brussel grote schermen had verboden, is al langer bekend. Maar zij zijn niet de enige. Ook in Sint-Gillis zullen voetbalfans niet terecht kunnen om de matchen op groot scherm te volgen. “De kosten die de veiligheidsmaatregelen voor dit soort evenementen met zich meebrengen, zijn te groot,” zegt burgemeester Charles Picqué (PS) aan BRUZZ. “Mensen kunnen terecht in de cafés.”

Ook in Sint-Lambrechts-Woluwe houden ze het liever rustig op straat. Schepen van sport Eric Bott (Défi) zegt dat restaurants en cafés met grote terrassen wel de toestemming hebben gekregen om schermen te plaatsen. “Bovendien zullen er schermen geplaatst worden op het Dumonplein in Sint-Pieters-Woluwe. Voor politiezone Montgomery is het handiger als er maar één groot scherm per zone geplaatst wordt,” aldus Bott.

En de rest?

Op het Flageyplein in Elsene worden evenmin grote schermen toegelaten. “Dat is te ingewikkeld voor de politie. Voor schermen op andere plaatsen in Elsene werd tot op heden geen aanvraag gedaan. Maar ik vrees dat als ze dat nu nog zullen doen, ze te laat zullen zijn,” zegt burgemeester Dufourny (MR) aan BRUZZ.

Fans kunnen dan weer wel terecht in het Edmond Machtensstadion van RWDM in Sint-Jans-Molenbeek en op het Spiegelplein in Jette.

Ook op het Edouard Pinoyplein in Oudergem en het Payfa-Fosseprezplein in Watermaal-Bosvoorde kunnen supporters de matchen op groot scherm volgen, weet La Capitale. In Evere zal enkel de match tussen België en Tunesië op 23 juni te zien zijn.

In Sint-Joost-ten-Node wordt nog getwijfeld. “We waren bezig met iets op poten te zetten, maar dat gaat uiteindelijk niet door. Over een week zullen we weten of we grote schermen plaatsen,” vertelt Emir Kir (PS) aan BRUZZ.

WK-cafés

Het WK voetbal, dat is ook het moment waarop de Brusselse nationaliteitenpuzzel het zichtbaarst wordt, met vlaggen, toeters én kroegen voor elk land. We maakten voor u een hoogst subjectieve selectie van thuiscafés voor de aanhangers van de deelnemende landen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, WK-cafés, WK, Schermen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni